slider 3

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги изгради фотоволтаична централа за Мегахим в град Русе


FEC Megahim RousseНов проект за енергийна ефективност беше реализиран в град Русе. Това е фотоволтаичната централа на Мегахим АД с пикова мощност 111,89 kWp, която ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги построи за своя клиент. Проектната инсталация ще генерира електроенергия за собствените нужди на обектите на производителя, а в периодите на нулево потребление остатъчното количество ще бъде изкупувано от енергийния доставчик.

Фирма Мегахим е един от най-големите представители на химическата индустрия в страната. Оперираща под търговските марки „Декоратор“, „Aquis“, „Практика“ и „Xpert“, компанията произвежда годишно над 20 000 тона декоративни покрития за фасади, интериорни стени, метални и дървени конструкции. През последните няколко години Мегахим инвестира над 10 млн. евро в съвременни технологии, производствени бази и лицензи. Фокусът е както върху позиционирането ѝ като модерен и висококачествен производител, така и като надежден партньор в запазването на екологичното равновесие. Ето защо изграждането на фотоволтаична централа е в листата с приоритети на компанията.

Централата е построена от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги само в рамките на месец и заема около 700 кв. м. от покрива на една от производствените сгради на Мегахим. За изграждането ѝ са използвани 334 броя поликристални модула по 335 Wp всеки и 2 броя инвертори с 50 kW номинална АС мощност. Произведената енергия на годишна база, отнесена към инсталираната мощност на централата, се равнява на специфичен добив от 1219 kWh от инсталиран kWp. Естествено соларното съоръжение е снабдено със система за мониторинг и контрол, която ще следи и анализира в реално време всеки един от параметрите му.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги е лицензиран консултант по енергийна ефективност за извършване на енергийни обследвания на промишлени системи и сгради. В рамките на своята програма „Енергийна ефективност“ компанията реализира проекти за постигане на реална оптимизация на енергийните разходи при индустриални, търговски и битови потребители. Чрез своите собствени експерти и в партньорство с утвърдени доставчици и производители ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги предлага на клиентите си енергоспестяващо осветление, фотоволтаични инсталации, климатични системи, термопомпи, системи за енергиен мониторинг и управление на консумацията на електроенергия, енергоспестяващи електроуреди, както и различни специализирани услуги и консултации.

Нов соларен парк заработи в град Добрич

FEC TT - ServisНов соларен парк изграден от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги отскоро заработи в град Добрич. Съоръжението с мощност 15 KWp e собственост на един от дългогодишните клиенти на енергийният доставчик - ТТ-СЕРВИЗ ООД. Освен вносител на над 28 водещи световни марки, специализирани в производството на транспортна техника и резервни части за товарни автомобили и автобуси, от 2011 година фирмата разполага и с модерен сервиз, в който извършва компютърна диагностика на транспортните средства и предлага ремонтни услуги.  

През годините ТТ-СЕРВИЗ ООД е показала своя сериозен ангажимент към проблема с опазването на околната среда. Следвайки експертните съвети на енергийния одитор, към днешна дата фирмата е с изцяло подменено ЛЕД осветление в своя магазин, сервизни помещения и складове, а от месец март т. г. притежава и собствен ФЕЦ, чиято основна цел е да покрива част от енергийното им потребление.

„Осигуряването на енергийна и финансова независимост за моя бизнес, е нещо към което се стремя отдавна“, коментира собственикът на ТТ Сервиз, Иван Атанасов. „За това реших да инвестирам в соларния парк. Оказа се обаче, че изграждането на подобно съоръжение не е никак лесна задача, Процесът е съпътстван от сложни процедури, които отнемат месеци… Най-хубавото от всичко е, че благодарение на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги и най-вече техните експерти Иван Иванов - енергийна ефективност и Павлин Станев - мениджър Продажби, днес аз притежавам високотехнологичен ФЕЦ, за който нито веднъж не ми се наложи да посетя някоя институция или да придвижа някакъв документ“.

Централата е разположена върху площ от 180 кв. м. и има вградената онлайн система за мониторинг, която ще позволява на клиента в реално време да следи генерираната от PV – системата енергия и да я сравнява с текущата консумация на обектите си.

На база на очакваната годишна генерация от 18 MWh, възвръщаемостта на инвестициите може да бъде гарантирана в рамките на 6 – 7 години.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги е лицензиран консултант по енергийна ефективност за извършване на енергийни обследвания на промишлени системи и сгради. В рамките на своята програма „Енергийна ефективност“ компанията реализира проекти за постигане на реална оптимизация на енергийните разходи при индустриални, търговски и битови потребители. Чрез своите собствени експерти и в партньорство с утвърдени доставчици и производители ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги предлага на клиентите си енергоспестяващо осветление, фотоволтаични инсталации, климатични системи, термопомпи, системи за енергиен мониторинг и управление на консумацията на електроенергия, енергоспестяващи електроуреди, както и различни специализирани услуги и консултации.

ЕНЕРГО-ПРО е в готовност да продължи работа в условията на извънредно положение

Във връзка с обявеното от Народното събрание днес, 13.03.2020 г.,  извънредно положение на територията на Република България, поради нарастващия риск от разпространението на Covid-19 и препоръките на Министерството на труда и социалната политика до работодателските организации в страната, ЕНЕРГО-ПРО предприема съответните мерки за ограничаване на разпространението на вируса.

Компанията отново призовава всички свои клиенти да ограничат посещенията си в клиентските центрове и да ползват онлайн възможностите за дистанционно обслужване относно плащане на месечни сметки, проверка на консумирана електроенергия, актуализация на клиентски данни. В секция контакти на сайта на ЕНЕРГО-ПРО клиентите могат да открият всички телефони, имейли и пощенския адрес на дружеството, на които могат да отправят своите запитвания, да изпращат писма в зависимост от конкретната нужда, без да се налага да посещават физически офис на компанията.

За опазване здравето на всички служители на компанията, както и на своите клиенти и контрагенти, ЕНЕРГО-ПРО въвежда гъвкаво работно време и където е възможно дистанционен труд. Центровете за обслужване на клиенти ще работят всеки делничен ден от 8 до 14 часа с обедна почивка от 12 до 12.30, по време на която в помещенията ще се извършва дезинфекция.

Едновременно с мерките за ограничаване на разпространението на вируса, компанията уверява своите клиенти, че като дружество с обществена значимост предприема ефективни мерки за гарантиране на сигурно и непрекъснато снабдяване с електрическа енергия, както и изпълнение на условията по издадените лицензии. Дружеството е в постоянен диалог с отговорните държавни институции и ще предприема адекватни мерки своевременно в зависимост от промяната на епидемичната обстановка.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги остава на разположение на своите клиенти

В този труден в глобален аспект период като отговорен доставчик на електрическа енергия ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги уверява своите клиенти, че сме взели всички необходими мерки да продължим качественото им обслужване.

Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение на територията на Република България и препоръките на Министерството на здравеопазването и Национален оперативен щаб за ограничаване на риска от разпространение на коронавируса Covid-19, ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги призовава всички свои клиенти и партньори да използват комуникация по телефон, електронна поща и други онлайн възможнос за дистанционно обслужване.

На разположение на клиентите по всякакви въпроси, касаещи свободния пазар на електроенергия остават нашите мениджъри Продажби, с които може да се контактува по телефон и имейл. Активни са и двата имейл адреса: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  - за бизнес клиенти и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. - за битови клиенти. Отворена е и телефонната линия * 6161, на която клиентите могат да се свържат с оператор всеки ден от 9:00 до 13:00 часа, а в останалото време да оставят гласови съобщения. За въпроси, свързани с нашите продукти и услуги по програма „Енергийна ефективност“ може да използвате също имейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

ЕНЕРГО-ПРО обедини търговските си дружества

Merge 3ЕНЕРГО-ПРО Варна ЕАД осъществи вливане на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги ЕООД в ЕНЕРГО-ПРО Трейдинг ЕАД. С извършената промяна се обединяват дейностите по международна търговия с електрическа енергия и доставка на електроенергия до крайни клиенти с цел постигане на по-голяма бизнес и оперативна синергия. Новата компания ще допринесе за по-активно присъствие и позициониране на бранда ЕНЕРГО-ПРО на енергийните пазари в рамките на Европейския съюз, както и предлагане на по-атрактивни условия за клиентите на свободен пазар. Сливането е стандартна процедура, предвидена в Търговския закон и осъществявана след одобрението на Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за защита на конкуренцията. За клиентите и партньорите на дружествата няма да има промяна в условията по действащите договори.

Новосформираното дружество ще работи под бранда „ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги" и ще има по-активно присъствие на енергийните пазари в ЕС. Обединяването на двете компании ще доведе до засилване на конкурентните предимства на новото дружество и ще засили търговското присъствие на групата ЕНЕРГО-ПРО Варна в България и региона.